Hiihtokokki opiskelee – Osa III

Koronapandemian vuoksi siirtynyt Tilaus- ja juhlaruokien valmistus kurssin näyttötilaisuus oli 31.3. Kurssi on nyt kokonaisuudessaan suoritettu. Hyväksyntä tuli korkeimmalla kiitettävällä arvosanalla 5.

Suoritimme näytön yhdessä Anni Matilaisen kanssa. Yhteistyömme toimi todella loistavasti. Juhlalounaan asiakkaina oli koulun henkilökuntaa ja valmistumisjuhlia viettäneen toisen kurssin opiskelijoita. Tilaisuus järjestettiin tarkasti koronarajoitusten määräysten mukaisesti.

Tilaisuuden menu oli seuraava:

ALKUPALALAUTANEN

Savulohi-siianmätihyytelöä ja sahramikastiketta,
punajuuri-fetajuustosallaattia ja jogurttikastiketta,
metsäsienisalaattia,
patonkia ja yrttilevitettä

PÄÄRUOKA

Kokonaisena haudutettua naudan ulkofileetä,
punaviinikastiketta,
Hassebackan perunoita ja uunijuureksia

JÄLKIRUOKA

Vaniljapannacottaa, mansikkamelbaa,
marinoituja hedelmiä

Alkupalalautanen

Pääruoasta jäi kuva harmittavasti kiireessä ottamatta.

Jälkiruoka

Ensimmäinen osa kokin tutkintoa on nyt hyväksytysti suoritettu. Seuraava merkittävä tapahtuma on Annosruokakurssin näyttötilaisuus 23.4. Vihiluodon Kalan ravintolassa.

Á la carte – kurssi alkaa huhtikuun lopussa. Saadakseen Urheilijat ruokittua viisi kertaa päivässä, on Hiihtokokki tottunut leireillä tekemään ruokaa isosti ja lujaa. Á la carte-kurssilla opetetaan hienostuneempaa tyyliä.