Leirin valmennus

Leirien vastuuvalmentajana toimii Heikki Kivikko. Hän on pitkän linjan hiihtovalmennuksen kokenut asiantuntija. Heikki on vuoden 1988 50KM hiihdon suomen mestari.

Kesän ja syksyn leireillä panostetaan peruskestävyyden kehittämiseen. Loppusyksyn lumileireillä haetaan tuntumaa hiihtämiseen lumella. Leireillä kiinnitetään huomiota tekniikan analyysiin ja kehittämiseen. Harjoituksia kuvataan ja läpikäydään päivittäin. Nopeusominaisuuksien ylläpitoa ei unohdeta.

Leirillä Urheilijat saavat toisistaan seuraa pitkien harjoitteiden aikana. Seurallisuus helpottaa harjoitusten läpivientiä ja luo myös sopivaa kilpailuhenkeä.

Leirin ohjelma on runko, jonka pohjalta on tarvittaessa mahdollista virittää myös yksilöllisiä harjoitusohjelmia. Jokaiselta leiriltä julkaistaan alustavasti suunniteltu harjoitusohjelma ennen leiriä.

Leirin aikana vastuuvalmentaja tarkkailee Urheilijoita. Tarvittaessa ohjelmaa muutetaan leirin aikana. Yksittäisten urheilijoiden osalta voidaan, kun niin havaitaan, tehdä yksilöllisiä muutoksia.

Leirit järjestetään Kolilla, Vuokatissa ja Levillä. Leiripaikolla löytyy riittävän haastavat maastot ja vuodenaikaan liittyvät erinomaiset olosuhteet. Riittävää vastetta peruskestävyyden kehittämiseen löytyy.

Leirillä Urheilija voi keskittyä harjoitteluun, ruokailuun ja lepoon. Kaikki muu on hoidettu urheilijan puolesta.