Hiihtokokki esittäytyy

Olen Jyri Pyrrö ja asun Oulussa. Olen toiminut Hiihtokokkina jo lähes 10 vuotta.. Toimin pitkään Lahden Hiihtoseuran leirikokkina. Nyt viimeisimpänä olin marraskuussa 2023 Hiihtokokkina Electrofitin lumileirillä Oloksella. Tämän blogin kautta haluan jakaa saamiani kokemuksia urheilukansan käyttöön.

Olen suorittanut kokin opinnot OPAO:lla ja valmistuin kokiksi lokakuussa 2023. Voin siis kutsua itseäni ihan virallisesti Hiihtokokiksi.

Olen aina ollut kiinnostunut ruoan tekemisestä ja opetellut taidot myös käytännön kautta. Hiihtokokkina toimiminen on oma tapani osallistua Urheilijoiden tukemiseen. Teen sen mielelläni.

Ruoan laittamisessa tärkeintä on huomioida Urheilijan ruoalle asettamat vaatimukset. Käytän valmistuksessa aina hyviä raaka-aineita, en koskaan valmiita eineksiä. Tällä tavalla tiedän tarkkaan mitä tekemäni ruoka sisältää.

Suosin monipuolista terveellistä suomalaista perusruokaa. Olen havainnut, että Hifistely eri ruoka-aineiden kanssa on turhaa. Perusruokakin pitää olla maukasta ja siksi käytän runsaasti mausteita.

Huonoja eläinperäisiä rasvoja, piilo sokeria ja -suolaa sekä valkoisia jauhoja ei tarjota. Perusruoka sisältää lihaa, kalaa, vihanneksia, juureksia, hedelmiä, marjoja sekä rasvattomia proteiinipitoisia maitotuotteita ja kokojyväviljatuotteita.

Urheilija päättää, mitä ja kuinka paljon hän syö. Viisi kertaa päivässä on tarjolla ruokaa, joka sisältää vain terveellisiä aineksia. Urheilija ei voi tehdä huonoja valintoja. Hän vastaa siitä, että saa riittävästi, harjoittelun vaatiman määrän energiaa joka päivä.

Rankan harjoittelun aikana urheilija tarvitsee herkutteluhetkiä.

Leirillä ollessamme pyrimme luomaan olosuhteet mahdollisimman helpoksi. Urheilija voi keskittyä pelkästään harjoitteluun. Leirin aikana hänellä on vain kolme tehtävää: harjoittelu, ruokailu ja lepo, joka sisältää riittävän rauhallisen yöunen.

Kommentit ja viestit minulle voi lähettää osoitteeseen jyri (at) hiihtokokki.fi