Hiihtokokin korkean paikan leiri – Päivä II ja III

Ruokanautinnot jatkuvat. Siksi tämäkin juttu on pitkä ja kuvia on paljon.

Eilen kävimme paikallisessa marketissa hankkimassa mereneläviä. Ostimme kalaa ja äyriäisiä. Valikoima oli runsas.

Päivälliseksi valmistimme Douradoa, kultaotsa-ahventa ja Salmonettaa. Tärkeää oli valita Atlantin kalaa Välimeren vaihtoehdon sijaan.

Salmonette on voimakasmakuine kala , joka ei vaadi mausteita.

Lisukkeeksi valmistimme uunissa timjamikukkakaalta.

Tältä valmis annos näytti. Kalojen maku erottui selvästi ja ruoasta pystyi todellakin nauttimaan.

Tänään kävimme yhdessä Algarven huippuravintoloista syömässä sunnuntailounaan (Sunday Brunch). Lounas sisälsi kuusi alá carte ruokalajia. Se oli hieno kokemus.

Alkukeitto oli ennalta ajateltuna erikoinen yhdistelmä eri makkaroita, juustoa ja kaalta. Kuitenkin jokaisella lusikalla oli eri makuelämys.

Toisena ruokalajina saimme paikallisesti jauhetun lihasta tehdyn lihapullan lisukkeineen.

Ruokailun kohokohta oli mustekala-annos vihanneksilla.

Välisalaattina saimme portobello-sieniä maustettuna korianderilla.

Pääruoka oli kana-curry riisin kera. Kana oli valmistettu todella hyvin. Se oli sopivan kypsää, mehukasta ja maukasta.

Jälkiruokana oli omenapaistos vaniljajäätelön kera. Päällä oli rapeaa pähkinärouhetta.

Päivä on ollut hieno. Huomenna valmistamme itse rapupannun.