Kolin leiri 8.2020 – Päivä V

Aamupala meni normimäärityksillä. Hiihtokokki huijasi Urheilijoita laittamalla pakkasesta sämpylät vähäksi aikaa uuniin ennen tarjoilua. Ne olivat kuin vastaleivottuja.

Kahden ruokalajin lounaan alkuruoaksi tein edellisen päivän vihanneksista ( parsa- ja kukkakaali, porkkana) ja riisistä riisisosekeiton, ihan perunasosekeiton tyyliin. Se oli menestys. Kaikki meni. Pääruokana oli niin ikään edelliseltä päivältä jäänyttä kalkkunafilettä. Kokki teki siitä uunissa kalkkuna-, peruna- porkkanalaatikon. Fileen lisäksi laitoin mukaan kastikkeen lopun . Hyvin teki tämäkin viritys kauppansa.

Päivälliseksi oli kuvan karjalanpaistia ja perunamuusia. Muusia Urheilijat söisivät vaikka joka aterialla. Tein sitä sen verran reilusti, että siitä jäi seuraavan päivän perunarieskoihin.

Viitalan Hannu tuli käymään leirillä ja toi mukanaan hienon kokoelman ttuoreita tänään kerättyjä salaattiaineksia: Jäävuorisalaattia, valkolupiinia ja rucolaa. Mahtava ja terveellinen lisäys päivälliselle. Aineksia jäi vielä huomisellekin salaatille.