Kolin leiri 8.2020 – Päivä IV

Kokkin halusi herkutella ja teki osasta eilistä lohifilettä graavia lohta. Suolaaminen onnistui hyvin ja erinomaiset lohi-, munaleivät käynnistivät päivän askareet. Maistui myös Urheilijoille.

Urheilijoilla oli pitkä yli neljä tuntia kestänyt vaellus. Vaellus kuluttaa. Tämä on leirin neljäs päivä ja silloin energiat ovat muutenkin vähissä, vaikka niitä on yritetty ahkerasti täyttää. Hyväksi lääkkeeksi energian saantiin on todettu neljännen päivän perinteinen makaronilaatikko. Se maistuikin Urheilijoille todella hyvin.

Kun Urheilijoilla oli pitkä lenkki, niin kokillakin oli normaalia enemmän aikaa. Leivoin pullaa. Tuore uunilämmin pulla oli lounaalla mieluisa jälkiruokayllätys.

Päivälliseksi oli marinoitua kalkkunan rintafilettä. Laitoin filepalat marinadiin jo aamulla, jotta ne ehtivät maustua. Marinadissa kokki käytti salaista asetta, Unkarista tuotua paprikatahnaa. Filet paistettiin pannulla. Lisukkeena oli keitettyä kukka- ja parsakaalia sekä keitettyjä porkkanoita. Kastikkeen tein marinadista.

Leirin hygieniaohjelman mukaisesti Urheilijat puhdistivat tänään desinfiointiaineella kaikki kosketeltavat pinnat, kuten valokatkaisimet, ovenkahvat sekä tuolien käsi- ja selkänojat.