Kolin leiri 8.2020 – Päivä VI

Tämän leiripäivän kuulumiset kertovat Urheilijat itse. Heidän otsikko on: Mistä tietää, että harjoitus on riittävän mittainen?

Aamiaisen jälkeen urheilijat pakkaavat juomareput täyteen urheilujuomaa ja suuntaavat kohti Kolin laivarantaa. Osa heistä nappaa taskuihinsa muutaman energiageelin ja patukan. Harjoituksen jälkeisen nälän taklaamiseen mukaan otetaan myös hätävarabanaani. Kun nämä tärkeät valmistelut on suoritettu, voi itse harjoitus alkaa.

Alkulenkki sujuu mukavasti Kolin nousuista nauttien. Noin puolentoista tunnin jälkeen ensimmäiset vatsat alkavat murahdella. Tämä ei johdu nälästä, vaan leirillä venyneestä vatsalaukusta. Leirillä ruoka on maittavaa ja sitä on riittävästi.

Urheilujuoma virkistää ja geeleistä saa lisäenergiaa harjoituksen edetessä. Kolmen tunnin jälkeen puheenaiheet usein kääntyvät ruokaan. Mitä kukin syö jouluna? Mistä irtokarkeista kukin tykkää? Mitä joisi, jos juomaa olisi tarjolla? Karamellikeskustelut täytyy käydä lenkillä ja salassa, sillä kokki pitää tiukkaa linjaa karkkikeskusteluista mökillä.

Kun juomat on juotu, geelit syöty ja patukoista on jäljellä enää paperit, optimaalisesti ajoitettu lenkki lähestyy loppuaan. Kolin laivarannassa pulahdamme nopeasti järveen, kunnes suuntaamme kohti mökkiä ja kokin ruokapatoja. Kun mökin ovi avautuu ja sisältä leijailee herkullinen ruuan tuoksu, voi vihdoin antaa nälälle vallan.

Leirin urheilijat