Vuokatin leirin 10.2019 kuulumisia 2. päivä

Päivä alkoi aamiaisen tekemisellä 5:30. Ensimmäiseksi teen kaikki aikaa vaativat toimenpiteet. Uuni lämpiämään, karjalanpiirakat pakasteesta sulamaan, sämpylätaikina kohoamaan ja puurokattilan vesi kiehumaan. Kun uuni vapautuu piirakoilta, laitan sämpylät uuniin paistumaan. Kun puurokattilan vesi kiehuu, otan levyn pois päältä, mittaan puurohiutaleet ja jätän ne hautumaan.

Aika paljon muutakin hommaa on, ennen kuin kuvan aamiaispöytä on valmis.Puurohillot kokki on värkännyt jo ennen leirille tuloa. Kaikki laitetaan tarjolle: Vihannekset pilkotaan, marjat otetaan pakastimesta, kananmunat keitetään, raejuusto- ja rahka -astiat täydennetään ja leikkeleet tarkastetaan. Samalla syntyy päivän ostoslista.

Kahvinkeitin on ladattu hyvissä ajoin, mutta se laitetaan päälle puoli tuntia ennen aamiaista. Kahvin tuoksu sekoittuu leivonnaisten tuoksujen joukkoon. Kaikki on valmista, kun urheilijat tulevat aamiaiselle 8:00.

Lounas on edellisen päivän jauhelihoista duunattu keitto. Teen yleensä ruokaa yli arvioidun määrän.  Näin ruokaa on varmasti riittävästi ja kun käytän jäljelle jääneen ruoan seuraavana päivänä, niin mitään ei tarvitse heittää pois. Ylijäämäkeitto pakastetaan ja syödään leirin viimeisenä päivänä kuuden ruokalajin lounaalla.

Lounaan jälkeen Urheilijat kuorivat ja pilkkovat hedelmäsalaatin ainekset. Hedelmäsalaattia on tarjolla välipalaksi koko viikon ajan. Näissä päivittäisissä talkoissa Urheilijat auttavat kokkia kuorimalla ja pilkkomalla juurekset, vihannekset ja hedelmät.

Päivälliseksi on lohifilettä ja porkkanoita uunissa sekä Urheilijoiden suosikkia, perunamuusia. Herkutellakin pitää. Iltapalaksi on tarjolla köyhiä ritareita, hilloja ja kermavaahtoa.