Vuokatin leirin 10.2019 kuulumisia 1. päivä

Leiri on lähtenyt käyntiin. Ensimmäinen päivä on aina hyvin hektinen. Kun leiri on Vuokatissa, se alkaa lähtöaamuna kello kuusi.

Kaupat aukesivat kahdeksalta ja olin jo ovella odottamassa. Puolitoista tuntia meni puutelistan tavaroiden keräämiseen. Sen olisi voinut tehdä tehokkaamminkin, mutta usein joutuu hakemaan unohtunutta yksittäistä tavaraa aika kaukaakin.

Päivä on tavaroiden hankkimista, pakkaamista ja purkamista. Kiire on myös saada ruoka valmiiksi leirille tuleville nälkäisille urheilijoille. Viimeiset hankinnat tein perille saavuttua. Kaikki ruokajuomat ostin Vuokatissa. Onneksi täällä on hyvät kaupat, josta ostokset voi tehdä kohtuulliseen hintaan. Urheilijoiden ja heidän vanhempien rahoilla leiriä toteutetaan. Yritän tehdä sen mahdollisimman edulliseksi.

Ruokajuomat ovat mielenkiintoinen lista. Siihen kuuluvat luonnollisesti vesi, mehu ja maitovalmisteet: Rasvaton maito, laktoositon rasvaton maito, punainen maito kahviin ja rasvaton piimä. Lisäksi tarjolla on hyvä olla kaura- ja soijajuoma.

Tavaroiden siirtämiseen tarvitaan peräkärry. Autoon kaikki ruoat ja välineet eivät mahdu. Peräkärryssä mukana on pikku pakastin, jossa kulkevat ennakkoon hankitut lihat, kalat ja marjat.  Pakastin tarvitaan myös perillä lisäsäilytystilana.

Kello on nyt kymmenen illalla. Kaikki meni hyvin. Yleisen alkuhäslingin lisäksi Urheilijat nauttivat päivälliseksi spagetti polognesin ja iltapalaksi lämpimät leivät.

Kuvia tässä kiireessä ei ole ehtinyt ottaa.