Vuokatin leirin 10.2019 valmistelut ovat loppumetreillä

Huomenna käynnistyvää Vuokatin leiriä varten tarvittavat valmistelut jatkuivat tänään inventaariolla. Hiihtokokki tarkistaa, että kaikki välineet ja työkalut ovat lähtemässä mukaan. Se on nyt tehty. Aikaisemmin tehdyn muistilistan mukaan kaikki on ok.

Kun isolle joukolle suursyömäreitä tehdään terveellistä ja ravitsevaa ruokaa, tarvitaan siihen sopivat välineet. Leirimajoituspaikkojen varustus vaihtelee tosi paljon. Siksi hiihtokokin pitää varautua perusvälinesetillä erilaisiin vastaantuleviin tilanteisiin.

Leirin menu on nyt päivitetty. Menu kertoo, mitä leirin aikana syödään kunakin päivänä. Sen perusteella luodaan myös tarvike/ostoslista.

Suurin osa tarvikkeista on hankittu etukäteen edulliseen hintaan tai lahjoituksena . Kesän antimet on hiihtokokin toimesta säilötty. Kotimaiset lihat on ostettu tarjouksesta. Myös kahvi- ja muut tarjoukset on hyödynnetty.

Leirille lähtöaamuun kuuluviin hankintoihin sisältyvät myös tukusta ostettavat tuoretavarat. Kaikki maitotuotteet ostetaan laktoosittomina. Tukusta ostetaan isommat pakkaukset raejuustoa, rahkaa, kermaviiliä ja vähä% ruokakermaa.

Hiihtokokin kannalta Vuokatissa tilanne on hyvä. Lähellä on marketteja ja päivittäiset päivitykset on helposti saatavilla.

Näin mennään kohti leiripäiviä.