Kolin leiri 8.2020 – Päivä II

Leiri on lähtenyt hyvin käyntiin. Tänään Urheilijoilla oli pitkä vaellus Kolin mäkisissä maastoissa. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Lounaaksi oli jauhelihakeittoa ja perunarieskoja. Keiton tein eilisestä jauhelihakastikkeesta perunoita ja porkkanoita lisäämällä. Perunarieskat tein eilen jääneestä perunamuusista.

Periaatteena on, että lounaalla tarjotaan vähän kevyempää, nopeasti sulavaa ruokaa, joka täyttää energiavarastot illan harjoitusta varten.

Päivälliseksi oli savustettua lohta, perunamuusia ja keitettyjä porkkanoita. Savustuspöntön toin peräkärryssä. Täällä majapaikassa on hyvä grillikatos, jossa savustaminen piti olla helppoa. Laitoin liian isot tulet ja koko pönttö syttyi palamaan. Sain kuitenkin pelastettua kalaa sen verran, että päivällinen onnistui. Katastrofit opettavat kokkiakin toimimaan eri paikoissa. Tässä piti olla kuva komeasta savustetusta lohesta, mutta nyt se jää puuttumaan.

Kalaa on leirillä viikon aikana neljällä aterialla. Tämä on kutakuinkin ravintosuositusten mukainen määrä.

Iltapalalla oli lämpimiä leipiä. Eilinen mustikkapiirakan loppu syötiin jälkiruokana.