Urheilijan hygienia matkustettaessa

Flunssa-aika lähenee. Urheilijoiden on syytä kiinnittää erityistä huomiota käsihygieniaan.

Matkustettaessa julkisilla välineillä, liikutaan paikoissa, joissa on paljon ihmisiä. Siellä pöpöt leviävät helposti. Useimmin matkustetaan linja-autossa, junassa ja lentokoneessa.

Tutkimuksen mukaan kaikkein pahimpia paikkoja pöpöjen leviämiseen ovat lentokentän turvatarkastukset. Ihmiset liikkuvat nopeasti ja siirtyvät pitkiä matkoja. Samalla he kuljettavat pöpöjä mukanaan ja levittävät niitä tehokkaasti. Turvatarkastuksessa käsimatkatavarat laitetaan laatikoihin, joita kaikki koskettelevat. Jokaista laatikkoa käsittelee lyhyessä ajassa suuri joukko matkustajia.

Heti turvatarkastuksen jälkeen kädet olisi hyvä pestä ja desinfioida. Samaa varovaisuutta on hyvä noudattaa kaikessa matkustamisessa, myös muissa matkustusvälineissä.

Kuvassa on jokaisen urheilijan matkavarustukseen kuuluva setti Kiillon käsipuhdistusaineita. Jaoin Vuokatin leirillä kaikille Urheilijoille tällaisen peruspaketin. Käsihuuhde kulkee mukana matkatavaroissa ja desinfektiopyyhkeet käsimatkatavaroissa. Siellä pyyhe on lähellä ja helposti otettavissa käyttöön.