Vuokatin leirin 10.2019 kuulumisia 6. päivä

Leiri on normaalia viikon leiriä päivän lyhyempi ja se alkaa nyt lähestyä loppuaan. Kokilla tehtävät helpottuvat. Aamulla innostuin kuitenkin leipomaan normi sämpylöiden lisäksi perunarieskat. Sämpylöihin käytin kaikki mahdolliset jauho- ja lesejäämät sekä eiliseltä aamiaiselta jääneen kaurapuuron. Hyviä sämpylöistä tuli. Perunarieskat loppuivat jo lounaan aikana vaikka tein niitä tupla-annoksen. Ylimääräiset sämpylät laitoin pakkaseen, kuten olen tehnyt viikollakin. Huomenna niistä tehdään eväät kotimatkalle.

Lounaalla nautimme kuudesta pääruoasta ja kahdesta jäkiruoasta. Kaivoin ne pakastimesta heti ensimmäiseksi aamulla, sulattelin lämpimässä vedessä ja mikrossa, paistoin pannulla ja keitin kattilassa. Urheilijat ottivat kukin mitä halusivat. Tämä on hyvä ja kustannustehokas järjestely leirin lopussa. Onhan urheilijoillekin mukavaa, kun saavat valita haluamaansa mieliruokaa.

Päivälliseksi on lohimedaljonkeja ja tietenkin, perunamuusia. Kuvassa neljä kiloa fileestä leikattuja medaljonkeja odottaa paistamista.

Iltapalaksi herkutellaan Törkypullilla. Nimi on erään urheilijan keksintö. Se on kuin laskiaispulla, mutta väliin laitetaan törkeän paljon hilloa ja kermavaahtoa.

Näin tänään.