Teneriffan leiri 12.2019 kuulumisia

Urheilijoilla on alkanut kilpailukausi. Hiihtokokki on ihan omalla 10 päivän leirillä Puerto de la Gruzissa, Teneriffalla. Tulin tänne hakemaan valoa ja lämpöä.

Leiriohjelmaan kuuluu joka-aamuinen kävelylenkki. Sen kesto on noin kaksi tuntia ja 40 minuuttia. Kokki ei harjoittele olympialaisia varten ja siksi vauhti on maltillinen. Lenkin tavoitepituus on 13 kilometriä. Haastavuutta lisää se, että nousua tulee yli 300 metriä. Kun muun liikkumisen ottaa huomioon, niin askeleita tule joka päivä lähes 30 000.

Tänään ohitseni suhahti rullasuksilla hiihtänyt mies. Olin niin yllättynyt, etten ehtinyt reagoida mitenkään. Olettaisin hänen olevan suomalainen. Tässä pieni salapoliisitehtävä lukijoille selvittää kuka hän on.

Kokki on täällä asiakkaan roolissa ja istuu valmiiseen ruokapöytään aamuin ja illoin. On mukavaa ja opettavaista katsoa tätä touhua välillä pöydän toiselta puolelta.

Kyllä näissä olosuhteissa voisi pitää leirin urheilijoillekin. Täällä on haastavia harjoitusmaastoja ja hyvin päällystettyjä teitä. Ruoka-, matkustus- ja auton vuokrakustannukset ovat edullisia, kun järjestelyt tekee hyvissä ajoin ennen leiriä. Norjalaiset ovat ainakin aikaisemmin käyttäneet tämmöistä leiritystä pimeän aikaan.