Hiihtokokki tekee puolukkahilloa

Sadonkorjuu ja kesän viitamiinien säilöminen jatkuu. Ostin kaksi ämpärillistä, noin 10 kiloa, puolukoita.

Ohje puolukoiden säilömiseen löytyy hillosokeripussin kyljestä.

Laitoin puolukat kattilaan ja lisäsin hiukan vettä. Keitin ne pehmeiksi ja muusasin kodinkoneella. Lopuksi lisäsin sokerin.

Toimin kuten omenoiden kanssa. Pesin lasipurkit ja kannet sekä desinfioin ne keitetyllä vedellä. Täytin purkit piripintaan ja laitoin kannen tiukasti kiinni. Näin ne säilyvät hyvin myös ensi kesän ja syksyn leireille.

Näin ämpärillinen puolukoita muutti olomuotoa ja meni purkkiin.

Nautitaan leirillä lisukkeena eri ruokien kanssa.

Toisen ämpärin puolukat survoin soseeksi. Ne säilyvät tuleville leireille erinomaisesti omassa liemessä.

Puolukka sisältää erityisesti C- ja E-vitamiinia. Monessa muussa marjassa vitamiineja ja kivennäisaineita on enemmän kuin puolukassa. Puolukan tekee terveelliseksi erilaisten polyfenolisten yhdisteiden runsaus. Puolukan fenoliset yhdisteet ehkäisevät muun muassa tulehdusten syntymistä.