Electrofit teamin Oloksen leiri – Toinen leiripäivä

Aamiaisella oli kaurapuuron sijalla riisipuuroa. sitä menikin kaksinkertainen määrä normiannostukseen verrattuna. Käytin puuron valmistuksessa pikareseptiä.

Lounaalla käytettiin eilen syömättä jääneet lohimedaljongit. Tein niistä lohikeiton. Kun valmistelin medaljongit, niin otin talteen kaikki romppeet, nahkat yms. Keitin niistä eilen liemen, johon lisäsin tänään perunat, sipulit ja lohet. Kuten tavallista, niin lientä jää jäljelle, kun kaikki muu on syöty. Jatkoin keittoa esikypsennetyillä perunoilla ja sipuleilla sekä pakkasesta otetulla lisälohella. Pakastan keiton leirin viimeisinä päivinä tarjottavia monilajiruokailuja, keräilyeriä varten. Silloin jokainen Urheilija voi valita mieleiset ruokalajit lounaalla, päivällisellä ja iltapalalla.

Eilisestä perunamuusin lopusta leivoin aamulla perunarieskaa, joka maistui kalakeiton kanssa.

Päivällisen menu oli marinoitu kalkkunan rintafile, marinadista tehty kastike, riisi, rakuunaporkkanat ja uuniparsaa. Kastike sai erityisesti kehuja.

Iltapalalla tarjottiin Lämpimiä voileipiä ja omenapiirakkaa.

Omenapiirakka onnistui hyvin. Alan pikkuhiljaa tulla tutuksi uunin kanssa. Kun on huono muisti, niin uunin käyttö on opeteltava joka vuosi uudelleen. Kuvassa omenalohkot eivät ole anaslohkoja. Omenalohkot on tehty Hiihtokokin salaisella aseella omenahyrrällä.

Huomenna leirin kolmas harjoituspäivä ja silloin on perinteen mukaan makaronilaatikko. Urheilijoiden energiavarastot ovat ehtyneet kovasta harjoittelusta johtuen ja siksi makaronilaatikkoa menee paljon. Illalla vielä tankataan hampurilaisilla.