Tänään vein kaikki ennakkoon hankitut ruokatarvikkeet ja tehdyt ruoat Särkijärvelle. Puitteet onnistuneelle ruokahuollolle ovat kunnossa. Hyvin varustetussa ravintolakeittiössä on riittävästi kylmäsäilytystilaa ja ammattitason laitteet ruoan valmistukseen. Ravintolapuolella on tilaa ruoan esillepanoon ja ruokailijoille siitä nauttimiseen.
Matkustus ja tavaroiden ”roudaaminen” on oma hommansa ja siksi on hyvä, kun siirtymiseen oli mahdollista käyttää kokonainen päivä. Huomisen maanantain voi käyttää ennakkovalmisteluihin, jotta tiistaina, kun Urheilijat saapuvat, kaikki on valmiina.
Leirin aikana Hiihtokokin tehtävä on tarjota ruokaa saumattomasti Urheilijoiden harjoitusaikataulun mukaan. Ruokahuollon pitää tukea harjoittelua päivittäin niin, että energian tankkaaminen ja palautuminen on mahdollisimman tehokasta.
Enimmillään Urheilijan päivän energiatarve on 5000-7000 kilokaloria. Saadakseen ravinnosta tuon määrän energiaa, pitää syöminen suunnitella ja ajoittaa tarkasti.
Leirillä Urheilija harjoittelee, syö ja lepää.
Tässä vielä näkymä tänään Särkijärveltä. Lunta ei juurikaan ole, lämpötila +1. Ei suurta muutosta lämpötilassa tarvita, kun lunta alkaa satamaan.
