Electrofit Teamin Oloksen lumileiri lähestyy

Urheilijat ovat tänään perjantaina 31.10. valmistautumassa Vuokatissa kauden ensimmäiseen Suomen Cup-kisaan. Hiihtokokki valmistautuu lumileiriin.

Tästä alkaa myös Hiihtokokin päivittäinen raportointi leirin ruokailusta.

Valmistelut ovat hyvällä mallilla. Hiihtokokin tämän vuoden teemana on tarjota kaiken muun hyvän lisäksi mahdollisimman paljon rautapitoista ruokaa. Kapteeni Lepistön kanssa sovittiin, että ainakin yhdellä ruokailulla on tarjolla maksapihviä. Tästä lisää huomenna.

Olen tehnyt edullisia hankintoja pitkin syksyä.Suurin osa odottaa pakkasessa.
– mustikoita 10 l
– mustia viinimarjoja 10 l
– itse poimittuja puolukoita 10 l, joista keitin hilloa
– itse poimittuja punaisia viinimarjoja 10 l, joista keitin mehutiivistettä
– omenoita 4kg, joista keitin hilloa
– hunajaa 1 purkki/Urheilija (palautusjuomaan, huippu laatu Vimpelin Sääksjärveltä)

– 20kg lohifilettä, erikoishintaan Vihiluodon kalasta (savustuspönttö mukana)
– 2kg siikafiletttä, erikoishintaan Vihiluodon kalasta (luvassa graavia siikaa ja lohta)

– 4kg ankan rintafilettä (Unkarista, tämän vuoden spesiaali)
– 6kg kalkkunan rintafilettä (Unkarista)
– 3,5kg kanan rintafilettä

– 4kg naudan sisäfilettä (Joutsensillan K-supermarketista erikoishintaan)
– 5kg naudan ulkofilettä
– 2kg possun ulkofilettä
– 10kg naudan alle 10% jauhelihaa

– 100kg perunoita lahjoituksena Tyrnävältä
– 16 pakettia tarjouskahvia

Lisäksi paljon säilyvää kuivatavaraa, säilykkeitä ja muuta tarpeellista. Laskin, että ruokaa kuluu leirin aikana lähes tuhat kiloa.

Kuvan oikeassa ylänurkassa näkyvä pakastin on täynnä tavaraa. Se lähtee mukaan peräkärryyn.

Ruokailussa on perinteinen kolmen päivän rytmi: kala, lintu, liha.

Vien kaikki ennalta hankitut ruoat sunnuntaina 2.11. Oulusta Särkijärvelle. Maanantaina ostan loput tuoretavarat Muoniosta ja valmistelen alkavan viikon asioita. Tiistaina kaikki on valmiina pitkin päivää tipoittain saapuville leiriläisille.