Hiihtokokilla hieno ruokamatka Travemündeen, suosittelen

Matka alkoi Helsingistä lauantaina 29.10. Matka Finnlinesin reitillä Helsingistä Travemündeen kestää 30 tuntia. Sen aikana on yhteensä neljä ruokailua. Lähtöillan hieno illallinen juomineen, sunnuntain brunssi, josta oli mahdollista nauttia kahdesti ja vielä päivällinen ennen saapumista satamaan. Koko paketti ennakkoon ostettuna maksaa vain 75 euroa.

Vaikka olin kuullut tarinoita Finnlinesin laivojen hyvistä ruoista, niin olin todella yllättynyt monipuolisesta ja maukkaasta tarjonnasta.

Yleensä buffet-tyyppisissä ruokailuissa ongelmana on liiallinen silmillä syöminen. Silloin ruokaa tulee lastattua lautasella aivan liikaa. Nyt yritin hillitä itseni ja onnistuinkin siinä kohtuullisesti.

Illallisella ja päivällisellä nautin ensin kala-alkupaloista, sitten siirryin liha-alkupaloihin ja jatkoin pääruoalla. Päätin ruokailut herkullisiin jälkiruokiin.

Kiitokset kokille menevät kala-alkupalatarjonnasta, jonka sillitarjonta oli mielestäni maininnan arvoinen.

Hiihtokikin valinnat kala-alkupaloista. Sijoittelu voisi olla hiukan aistikkaampi, mutta maku ja kokonaisuus on kuitenkin tärkeintä.

Liha-alkupaloja oli tarjolla myös runsaasti. Söin niitä tällä kertaa aika vähän, koska panostin kalaan.

Yleensä, kun alkupalat ovat hyviä jää vatsaan pääruoalle hyvin vähän tilaa.  Myös jälkiruoalle pitää jättää oma tilansa. Tarjonnassa oli runsaasti eri makumaailmoja, joita koitin maltillisesti maistella. Tarjolla oli useampia liha, kala ja kasvisvaihtoehtoja.

Alla muutama otanta pitkästä pääruokapöydästä. Suuri osa pöydän antimista ei mahdu tähän kuvasarjaan.

Mielestäni jälkiruoan pitää olla makeaa, mutta sitä syödään vähän. Tässä pöydässä se tarkoitti monipuolista kokonaisuutta pieninä annoksina.

Brunssi aloitettiin samppanjalla. Tarjoilu mukaili illallisen ja päivällisen tarjontaa. Luonnollisesti mukana oli aamupalan vakiovarusteet.

Kuten jo kerroin, niin tarjonta oli positiivinen yllätys, vaikka odotukset oli jo asetettu korkealle. Kaiken kaikkiaan oikein miellyttävä 30 tunnin merimatka.

Keskityn seuraavassa matkakuvauksessa nyt vähemmälle jääneisiin makunautintoihin kuten pääruokaan ja aamiaiseen.